Specijalist za upravljanje rizikom

Što specijalist za upravljanje rizikom radi?

Procjenjuje rizik i preporučuje ili provodi strategije za ublažavanje rizika koji mogu dovesti do financijskih gubitaka za tvrtku ili organizaciju. Analizira ili upravlja rizikom u investicijama ili poslovnom poslovanju i financijama; mogu analizirati kreditne rizike ili regulatorne rizike.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

Uvod u menadžment rizika

Program Instituta financija u New Yorku nudi mogućnost uvida u osnove menadžmenta rizika, razlikovanje financijskog i poslovnog rizika te analizu ključnih rizičnih faktora. Traje 17 sati, a cijena je 79 USD mjesečno.

Prijavi se

Menadžment rizika: Specijalizacija

Program Instituta financija u New Yorku nudi mogućnost uvida u specijalizirana znanja u području menadžmenta rizika kao što su primjena statističkih modela za mjerenje rizika različitih načina financiranja projekata, razumijevanje principa kreditnog rizika u poslovanju i izrada operativnih programa procjene rizika. Traje 48 sati, a cijena je 79 USD mjesečno.

Prijavi se

Modeliranje rizika i stvarnosti

Program Sveučilišta Pennsylvania (15. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi mogućnost uvida u osnove izrade kvantitativnih modela složene stvarnosti i izrade prediktivnih modela za prepoznavanje optimalnih rizika. Polaznici će steći i potrebne vještine za uključivanje elemenata rizika i neizvjesnosti u navedene modele. Program traje 7 sati, a cijena je 79 USD .

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u javnom sektoru i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Ratko Mutavdžić

Microsoft

Direktor za tehnologiju za srednju i istočnu Europu

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Hrvoje Balen

Visoko učilište Algebra

Član uprave

Anđela Šimunac

SELECTIO

Voditeljica projekata regrutacije i selekcije

Stručnjak odgovara

Ratko Mutavdžić

Microsoft

Direktor za tehnologiju za srednju i istočnu Europu

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Mislim da im je potrebno određeno iskustvo na drugim poslovima kako bi bili kvalitetni u upravljanju rizikom. Obrazovati se mogu unutar drugih disciplina, kao što je upravljanje projektom, jer potreban je okvir unutar kojeg će primjenjivati upravljanje rizikom.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Upravljanje rizikom uvijek se odvija u određenom okruženju organizacije – budite sigurni da prvo dobro razumijete organizaciju i njezine kritične procese, a onda i kako iskazati rizike koji utječu na njih.

Iz medija