Inženjer za razvoj softvera i aplikacija

Što inženjer za razvoj softvera i aplikacija radi?

Dizajnira ili poboljšava računalni softver. Nadgleda cijeli proces razvoja softvera. Analizira potrebe kupaca ili korisnika, dizajnira programe, piše kod ili daje upute računalnim programerima, testira dizajn i dokumentira programe. Može se specijalizirati za dizajn računalnih aplikacija ili računalnih sustava.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Specifična znanja i sposobnosti razumijevanja i korištenja programa, alata i sustava uglavnom iz tehnoloških, računalnih i mehaničkih područja.

Pročitaj

Poslovne vještine

Specifična znanja i sposobnosti razumijevanja i primjene metodologija, standarda i procesa u organizaciji i upravljanju poslovnim zadacima.

Pročitaj

Dodatne vještine

Specifična znanja o procesima, protokolima, direktivama ili proizvodima koja su povezana s određenom industrijom i potrebna su za uspješno poslovanje u tom sektoru.

Pročitaj

Soft vještine

Osobne karakteristike i ponašanja koja omogućavaju učinkovitu i skladnu interakciju te rad u specifičnom poslovnom okruženju.

Pročitaj

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u javnom sektoru i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Ratko Mutavdžić

Microsoft

Direktor za tehnologiju za srednju i istočnu Europu

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Hrvoje Balen

Visoko učilište Algebra

Član uprave

Anđela Šimunac

SELECTIO

Voditeljica projekata regrutacije i selekcije

Stručnjak odgovara

Ratko Mutavdžić

Microsoft

Direktor za tehnologiju za srednju i istočnu Europu

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Najbitnije je odabrati tehnološku domenu i platforme na kojima želite stvarati softver i aplikacije – je li to domena startupa ili razvoj softvera unutar velikih organizacija? Želite li raditi rješenja za tvrtke ili web stranice? Nakon toga, internet vam je za početak najbolji prijatelj – sve je već objašnjeno ili prikazano, odnosno imate nekoga koga možete kontaktirati.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Kao i za one koji tek počinju, i za one koji već rade vrijedi ista preporuka – sve im je dostupno, samo trebaju pronaći vremena za učenje. Dobro je što je većina informacija danas pripremljena tako da ih možete usvajati i isprobavati u malim dozama, pa čak i naučiti kako programirati na vlastitom računalu putem preglednika.

Iz medija