Analitičar upravljanja i organizacije

Što analitičar upravljanja i organizacije radi?

Proučava organizacijske strukture, metode, sustave i postupke kako bi pomogao institucijama i sustavima u postizanju veće učinkovitosti i rješavanju organizacijskih problema.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

Uvod u koncepte i principe upravljanja operacijama

Program Sveučilišta Pennsylvania (15. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi edukaciju u području upravljanja poslovanjem. Polaznici će unaprijediti vještine optimizacije produktivnosti i kvalitete u poslovanju primjenjujući različite metode analize pri evaluaciji ishoda. Program traje 9 sati, a cijena je 79 USD.

Prijavi se

Organizacijska analiza

Program Sveučilišta Stanford (2. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi edukaciju u području organizacijske analize. Program nudi polaznicima uvod u organizacijske teorije sustavnih analiza operativnih procesa i organizacijske strukture. Analiza i poznavanje organizacijskih teorija omogućava bolji uvid u organizacijsku strukturu poduzeća i pokazuje mogućnost uvođenja pozitivnih promjena koje vode optimizaciji strukture i poslovanja. Program je besplatan i traje 25 sati, a službeni certifikat plaća se 79 USD.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u obrazovanju i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Hrvoje Džapo

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Voditelj Centra karijera

Neven Vrček

Fakultet organizacije i informatike

Istraživač i predavač

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Tanja Prekodravac

SELECTIO

Direktorica organizacijskog dizajna i razvoja

Stručnjak odgovara

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Ako vas zanimaju upravljanje i organizacija, najbolje je odabrati studij koji pruža odgovarajuću interdisciplinarnu kombinaciju kolegija iz poslovne administracije, ekonomije i psihologije. Neka sveučilišta i poslovne škole imaju specijalizirane programe za menadžment ljudskih resursa i vodstvo. Da biste u ovom poslu bili uspješni, trebate se konstantno obrazovati nakon diplome jer su organizacijska znanost i ljudski resursi jedna od najpropulzivnijih grana poslovne administracije.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Odlazak na MBA iz područja organizacije i ljudskih resursa dobar je korak za vašu karijeru, no jednako je bitno praćenje stručne literature poput Harvard Business Reviewa, MIT Sloan Management Reviewa ili The Oxford Reviewa, iz čega možete doista puno naučiti. Također je preporučljivo otići i na seminare koji drže renomirani domaći i strani stručnjaci, online ili offline.

Iz medija