Projektni menadžer

Što projektni menadžer radi?

Upravlja radom na projektima s definiranim opsegom, početkom i završetkom. Vodi projektne timove, upravlja proračunima i rasporedima projekata, upravlja izvođačima i komunikacijom sa sudionicima.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

Google Osnove upravljanja projektima

Program tvrtke Google nudi mogućnost uvida u područje upravljanja projektima. Edukacija omogućava polaznicima stručnost u poznavanju temeljnih zadataka projektnog menadžera, kao što su implementacija stručne metodologije, podjela projekta po fazama i definiranje organizacijske strukture projekta. Program traje 18 sati, a cijena je 39 USD.

Prijavi se

Google Upravljanje projektima: Profesionalni certifikat

Program tvrtke Google nudi mogućnost uvida u područje upravljanja projektima primjenjujući tradicionalne i agilne metode. Polaznici su po završetku edukacije sposobni izraditi projektnu dokumentaciju te su upoznati s vještinama strateške komunikacije. Program traje 152 sata, a cijena je 39 USD mjesečno.

Prijavi se

Osnove projektnog planiranja i upravljanja

Program Sveučilišta u Virginiji (201. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi mogućnost svladavanja osnova projektnog planiranja i upravljanja. Tijekom edukacije polaznici se upoznaju s cjelokupnim ciklusom menadžmenta projekta - početak projekta i definiranje, upravljanje rizikom, razvoj i produkcija projektnog plana te dugoročno upravljanje. Program je besplatan i traje 9 sati, a službeni certifikat plaća se 59 USD.

Prijavi se

ALGEBRA: Cjelovita priprema za vještine i karijere budućnosti

Voditelj pripreme i provedbe EU projekata

Program je namijenjen svima koji žele prijaviti projekt financiran iz EU fondova: poduzetnicima, obrtnicima, savjetnicima, civilnom sektoru, organizacijama lokalne i regionalne samouprave, obrazovnim institucijama i organizacijama u kulturi, zdravstvu, socijalnoj skrbi, zaštiti okoliša itd. Naučite sve što vam je potrebno da biste napravili kvalitetan projekt prema unaprijed definiranim pravilima, prijavili ga na natječaj i ostvarili bespovratna sredstva. Traje 3 - 6 mjeseci, ovisno o dinamici nastave.

Prijavi se

Upravljanje projektima - povratak osnovama

Ovaj trening prati osnovnu TenStepovu metodologiju. Tijekom treninga polaznici će naučiti sagledati vrijednost metodologije i organizacije posla kao projekta, identificirati različite projektne uloge i odgovornosti, izraditi i održavati pripadajući projektni plan, identificirati i upravljati obuhvatom, predmetima, rizicima i komunikacijom, identificirati odgovarajuću razinu zahtijevane kvalitete i upravljanje kvalitetom te identificirati i prikupiti metriku kojom se vrednuje kvaliteta i sveukupna uspješnost projekta.

Prijavi se

Priprema za IPMA certifikat

Priprema za IPMA certifikat – Tijekom treninga naučit ćete strukturu IPMA kompetencija, dobiti informacije o sadržaju i konceptu ispita te načinu pripreme za ispit. Seminar je usklađen s međunarodnim IPMA (International Project Management Association) i PMI (Project Management Institute) standardima te je sastavni dio programa edukacije pod nazivom Project Management Akademija verificiranog od strane IPMA-e u sklopu IPMA REG-a.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u naprednoj proizvodnji i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Matija Kopić

Gideon Brothers

Osnivač i CEO

Hrvoje Džapo

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Voditelj Centra karijera

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Tanja Prekodravac

SELECTIO

Direktorica organizacijskog dizajna i razvoja

Stručnjak odgovara

Ratko Mutavdžić

Microsoft

Direktor za tehnologiju za srednju i istočnu Europu

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Ovo je radno mjesto koje zahtijeva iskustvo i nosi prilično veliku odgovornost. Za početak bi bilo dobro formalizirati znanje kroz jedan od svjetskih okvira te se certificirati za početno radno mjesto asistenta u projektima (kroz PMI ili IPMA svjetske organizacije).

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Certificiranje je i ovdje vrlo poželjno. Ako su vam potrebne vještine, njih možete steći i na postojećem radnom mjestu jer ih je većina univerzalna – poput komunikacije ili upravljanja dosegom posla. Pročitajte osnove i pokušajte ih primijeniti u okviru postojećeg posla – vrlo ćete brzo naučiti što upravitelji projekata rade.

Iz medija