Stručnjak za mrežu i baze podataka

Što stručnjak za baze podataka i mreže radi?

Dizajnira, razvija, kontrolira, održava i podržava optimalne performanse i sigurnost sustava informacijske tehnologije i infrastrukture, uključujući baze podataka, hardver i softver, mreže i operativne sustave.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

Koncepti i dizajn sustava baza podataka

Program Sveučilišta Georgia Tech (151. - 200. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi mogućnost stjecanja uvida u područja izrade i dizajna sustava baza podataka. Polaznicima će biti pružena znanja iz konceptualizacije, izrade i upravljanja različitim modelima baza podataka. Traje 16 tjedana i besplatan je.

Prijavi se

Uvod u baze podataka

Program tvrtke Meta nudi mogućnost stjecanja uvida u osnove sustava baza podataka. Polaznici će dobiti znanje potrebno za razumijevanje načina funkcioniranja sustava baza podataka te za planiranje i realizaciju manjeg projekta izrade sustava baze podataka. Traje 27 sati, a cijena je 49 USD mjesečno.

Prijavi se

Bitovi i bajtovi računalnog umrežavanja

Googleov program nudi edukaciju iz područja računalnog umrežavanja. Cjelokupni pregled računalnog umrežavanja, od osnova modernih tehnologija umrežavanja i protokola do praktične primjene i tehničkih svojstava sustava, dostupan je polaznicima kroz program podijeljen u 6 lekcija. Traje 27 sati, a cijena je 39 USD mjesečno.

Prijavi se

ALGEBRA: Cjelovita priprema za vještine i karijere budućnosti

Administrator baza podataka

U ovom programu usavršit ćete se u svim elementima administracije baza podataka, od upoznavanja s tehnologijom do naprednog korištenja SQL programskog jezika i korištenja alata za izradu korisničkog sučelja. Traje 3 - 6 mjeseci, ovisno o dinamici nastave.

Prijavi se

CompTIA Network+

Tehničke vještine potrebne za sigurno uspostavljanje, održavanje i rješavanje problema mrežne infrastrukture. Obuhvaća domenu žičanih i bežičnih mreža osiguravajući znanje i vještine potrebne za podršku mrežama na bilo kojoj platformi.

Prijavi se

Oracle Database Administration

U ovom treningu naučit ćete o arhitekturi baza podataka te usvojiti znanje i vještine potrebne za učinkovito upravljanje i održavanje Oracle baze podataka 19c bez obzira nalazi li se u vašim prostorijama (engl. on-prem) ili u Oracle Public Cloud-u.

Prijavi se

Nove značajke Oracle baze podataka

Tijekom treninga razumjet ćete koncept, prednosti, konfiguraciju i korištenje novih značajki i poboljšanja u cjelokupnom području baze podataka, a osobito u području sigurnosti, dostupnosti, performansi, dijagnostike, dijeljenja, big data i skladištenja podataka.

Prijavi se

Oracle PL/SQL Osnove

Ovim treningom naučit ćete kako programirati Oracle bazu podataka pomoću programskog jezika PL/SQL tako da ćete istražiti osnovnu sintaksu, strukturu i značajke jezika. Trening je temelj za PL/SQL programiranje omogućujući napredovanje od uvodnih tema do naprednog dizajna i programiranja aplikacija te konačno do pisanja složenih aplikacija visokih performansi. Polaznici će naučiti kako koristiti programske jedinice pohranjene u bazi podataka kao što su procedure, funkcije, paketi i okidači baze podataka.

Prijavi se

Oracle PL/SQL Napredni

Ovim treningom usvojit ćete vještine potrebne za korištenje naprednih značajki PL/SQL-a koje će vam omogućiti napredan dizajn i programiranje do razine složenih aplikacija visokih performansi. Tijekom treninga PL/SQL Advanced naučit ćete kako pametno dizajnirati i podesiti PL/SQL za interakciju i integraciju s bazama podataka i drugim aplikacijama.

Prijavi se

Oracle Program sa PL/SQL

Ovaj je trening uvod u programiranje Oracle baze podataka korištenjem programskog jezika PL/SQL na način da se tijekom treninga usvajaju znanja i vještine o sintaksi, strukturi i funkciji jezika. Fokus ovog treninga bit će na korištenju pohranjenih programskih jedinica u bazi podataka kao što su procedure, funkcije, paketi i trigeri. Također su objašnjene i demonstrirane nove funkcije uvedene s najnovijim verzijama Oracle baze podataka.

Prijavi se

Oracle SQL podešavanje

Tijekom treninga usvojit ćete vještine potrebne za pisanje dobro podešenih SQL izjava prikladnih za Oracle bazu podataka. Dobar dizajn i kreativnost u rješavanju i analiziranju problema, kao i pravilno korištenje tehničkih alata za sprječavanje i otkrivanje problema, sastavni su dijelovi ovog treninga. Problemi sa slabim performansama najčešće su posljedica loše optimiziranih aplikacija, a ne Oracle baza podataka ili infrastrukture.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u maloprodaji proizvoda i usluga i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Berislav Lastrić

A1 Hrvatska

ICT program manager

Tomislav Bilić

Inchoo

Osnivač i CEO

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Iva Popović

SELECTIO

HR konzultantica i trenerica

Stručnjak odgovara

Nikola Škorić

Electrocoin

Eksperti tvrtke Electrocoin za kriptovalute, koja je 2020. bila na 6. mjestu Deloitte liste 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe, rangirali su listu vještina koje vam trebaju da bi radili top poslove u financijskoj industriji.

It's important to make sure that you get all the help that you're entitled to. These pages give you information on benefits and tax credits if you are working or unemployed, sick or disabled, a parent, a young person, an older person or a veteran. There is also information about council tax and housing costs, national insurance, payment of benefits and problems with benefits.
It's important to make sure that you get all the help that you're entitled to. These pages give you information on benefits and tax credits if you are working or unemployed, sick or disabled, a parent, a young person, an older person or a veteran. There is also information about council tax and housing costs, national insurance, payment of benefits and problems with benefits.

Iz medija