Specijalist za organizacijski razvoj

Što specijalist za organizacijski razvoj radi?

Zadatak mu je kontinuirano raditi na organizacijskim poboljšanjima u svim odjelima tvrtke, procjenom i utvrđivanjem mogućnosti za povećanje efikasnosti. Osim što planiraju, specijalisti za organizacijski razvoj podučavaju i savjetuju se s pojedincima i timovima kako bi riješili organizacijske izazove te osmišljavaju i provode programe obuke i izvedbe.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

Dizajniranje organizacije

Program Sveučilišta Illinois (49. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) pruža mogućnost uvida u rad organizacija iz više perspektiva radi razumijevanja poslovnih izazova, izrade strateškog plana za učinkovito organizacijsko upravljanje i razumijevanja utjecaja vanjskog okruženja na poslovanje. Traje 13 sati, a cijena je 79 USD.

Prijavi se

HR (Human Resources) Analitika

Program kalifornijskoga Sveučilišta Irvine (61. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) pruža mogućnost uvida u osnove primjene analitike u području ljudskih resursa. Elementi su edukacije prepoznavanje učinkovitih izvora podataka, razvijanje značajnih metrika, dizajniranje dugoročnih mjera i primjena rezultata kao podrške organizacijskoj strategiji i taktici. Program je besplatan i traje 5 sati, a službeni certifikat plaća se 49 USD .

Prijavi se

Vođenje timova: Izgradnja učinkovite timske kulture

Program Sveučilišta Illinois (49. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) pruža mogućnost uvida u područja izgradnje timova i njihovim upravljanjem. Uspješno timsko okruženje temelji se na elementima kulture sigurnosti, angažmana, rasta i najučinkovitijega grupnog rada. Program traje 12 sati, a cijena je 49 USD.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u maloprodaji proizvoda i usluga i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Berislav Lastrić

A1 Hrvatska

ICT program manager

Tomislav Bilić

Inchoo

Osnivač i CEO

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Iva Popović

SELECTIO

HR konzultantica i trenerica

Stručnjak odgovara

Tanja Prekodravac

SELECTIO

Direktorica organizacijskog dizajna i razvoja

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Specijalist za organizacijski razvoj je zanimanje koje traži svestranost. Stručnjak ovog profila planira mogućnosti za razvoj tvrtke i proširenje – primarno za razvoj planova, razvoj poslovanja i njihovu daljnju provedbu i promociju. Nadalje, istražuje tržište, sudjeluje u vođenju oglašivačkih kampanja i provedbi marketinških programa, prikazuje nove proizvode na tržištu, radi na smanjenju troškova i povećanju profitabilnosti aktivnosti tvrtke... Ukratko, bavi se rješavanjem strateških zadataka tvrtke. Može se reći da je rad na ovoj poziciji obiman i odgovoran. Profesija je relativno nova, ali i tražena. Stoga je potrebno šire obrazovanje, treba znati zakonodavne norme, osnove ekonomije, sociologije, psihologije i marketinga te organizacije rada i pravila poslovne dokumentacije. Bazno obrazovanje može biti ekonomski fakultet uz odabir izbornih predmeta iz navedenih područja, a zatim ciljane kraće edukacije ovisno o ponudi na tržištu edukacija u Hrvatskoj i inozemstvu, modularni programi, postdiplomski studij, MBA.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Na postojećem radnom mjestu iskoristite sve dostupne mogućnosti, primjerice kroz rad na različitim projektima i slično, kako biste iskustveno proširili svoje kompetencije. Planirajte razvoj svojih kompetencija za ovo radno mjesto nekoliko godina unaprijed (nenadane se ponude ne dogode često ako nemate potrebne kompetencije), osobito ako bi to bila karijerna transformacija iz sasvim drugog poslovnog iskustva. To uključuje i "prijelazno" radno mjesto, koje bi služilo za širenje i razvoj ciljanih kompetencija, a i ciljane kraće edukacije ovisno o ponudi na tržištu edukacija u Hrvatskoj i inozemstvu, modularne programe, postdiplomski studij, MBA, pohađanje konferencija te umrežavanje s dionicima iz industrije koji su relevantni izvori informacija i inovacija. Potrebno je posjedovati želju za savršenstvom, sposobnost rješavanja zahtjevnih situacija i brzo donositi odluke, imati osjećaj svrhe u ovom poslu i kapacitet za pronalaženje pravog pristupa svakom klijentu, kao i kompromisa u dijalogu s osobljem i kupcima.

Iz medija