Radnik u preradi hrane
U maloprodaji roba i usluga, ovo je zanimanje vezano uz pripremu i usluživanje hrane. Zbog turističkog i ugostiteljskog sektora riječ je deficitarnom zanimanju čiji će kadar poslodavci sljedećih godina sve teže pronalaziti.
Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje
Sigurnost hrane i higijena u ugostiteljstvu
Program na platformi Alison (besplatne online obrazovne platforme za visoko obrazovanje, poučavanje vještina na radnom mjestu i istraživanje novih interesa koja nudi tečajeve s certifikatom i akreditirane diplomske tečajeve) pruža mogućnost uvida u načela sigurnosti hrane i higijene u ugostiteljstvu. Edukacija obuhvaća pitanja osobne higijene, unakrsne kontaminacije te čišćenja i kontrole štetočina. Program je besplatan i traje 3 sata.
Prijavi seLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed euismod feugiat diam, volutpat porta mauris fringilla nec. Maecenas cursus a eros ut egestas. Sed finibus ante quis libero lobortis tempus.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed euismod feugiat diam, volutpat porta mauris fringilla nec. Maecenas cursus a eros ut egestas. Sed finibus ante quis libero lobortis tempus.
Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u maloprodaji proizvoda i usluga i savjete kako se odmah za njih obrazovati.
A1 Hrvatska
ICT program manager
Inchoo
Osnivač i CEO
Zagrebačka škola ekonomije i managementa
Profesorica ekonomije
SELECTIO
HR konzultantica i trenerica
rukovanje mehaničkim alatima (i/ili strojevima) i njihovo održavanje
upotreba ručnog alata i njegovo održavanje
korištenje digitalnih komunikacijskih kanala u poslovne svrhe (e-mail, virtualni pozivi, poruke...)
digitalna pismenost (npr. rad u MSOffice paketima)
interpretacija specifikacije proizvoda
razvrstavanje i slaganje proizvoda
osiguravati higijenske standarde
osigurati usklađenost sa sigurnosnim propisima
primijeniti standarde kvalitete
prepoznavanje i upravljanje rizicima
točnost i detaljan pristup u radu
upravljanje vremenom i prioritetima
usmjerenost na ciljeve
sposobnost perceptivnosti
provoditi postupak skladištenja
voditi računa o estetici
primjena zakonskih regulativa vezanih uz higijenski minimum i standarde kvalitete (npr. HACCP-a)
razumijeti kriterije kvalitete proizvoda
poznavanje pravilnika o zaštiti na radu
poznavati proizvod
provoditi vrijednosti trgovačkog društva
razumijevanje i poštovanje lokalnih i međunarodnih trgovačkih zakona
sposobnost za rad pod pritiskom
koncentracija
upornost i konzistentnost
otvorenost za stalno učenje
komunikacijske vještine (jasna formulacija komentara i informacija, vođenje razgovora, slušanje)
ttimska suradnja / virtualna suradnja
donošenje odluka
učinkovito rješavanje prigovora/primjedbi