Specijalist za automatizaciju procesa

Što specijalist za automatizaciju procesa radi?

Analizira postojeće poslovne procese i zahtjeve, prikuplja iskustva, ideje i potrebe korisnika, identificira područja i prilike za automatizaciju te predlaže rješenja. Prikuplja i obrađuje ključne podatke uz primjenu modernih metoda analitike i provodi vizualizaciju izvještaja. Surađuje s ostalim poslovnim stručnjacima pri osmišljavanju rješenja te izradi specifikacije i studija izvedivosti i isplativosti automatizacije. Razvija mrežne procese i programe koji se koriste za automatizaciju, prikupljanja, transformacije i isporuke operativnih podataka tvrtke.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

Implementacija RPA s kognitivnom automatizacijom i specijalizacijom za analitiku

Program tvrtke Automation Anywhere nudi mogućnost uvida u načine identificiranja poslovnih procesa za automatizaciju. Polaznici će se tijekom edukacije upoznati s izradom softverskih botova koji uključuju elemente iz robotske automatizacije procesa, kognitivne inteligencije i RPA analitike. Traje 32 sata, a cijena je 49 USD mjesečno.

Prijavi se

Automatizacija poslovne analize - koncepti i principi

Program tvrtke UiPath nudi mogućnost uvida u tehnike za osiguravanje uspjeha projekta automatizacije procesa - od razumijevanja ciljeva poduzeća do dizajniranja rješenja i osmišljavanja strategija. Završetkom edukacije polaznici će znati ugraditi rezultate poslovne analize u RPA specifičan dokument s definicijom procesa (PDD). Program traje 14 sati, a cijena je 49 USD.

Prijavi se

ALGEBRA: Cjelovita priprema za vještine i karijere budućnosti

Python developer

Program orijentiran na razvoj developera koji je usmjeren na korisnike, korisničko iskustvo, upotrebljivost i pristupačnost. Polaznici će dobiti uvid u osnovna znanja kako bi mogli sudjelovati u tržištu rada u navedenom području. Traje 3-6 mjeseci, ovisno o dinamici nastave.

Prijavi se

PL-500: Microsoft Power Automate RPA Developer

Polaznici će naučiti automatizirati dugotrajne i ponavljajuće zadatke pomoću Microsoft Power Automate. Pregledavat će zahtjeve rješenja, stvarati procesnu dokumentaciju te dizajnirati, razvijati, rješavati probleme i ocjenjivati rješenja. Traje 4 dana.

Prijavi se

PL-100: Microsoft Power Platform App Maker

Polaznici će koristeći Microsoft Power Platform naučiti kreirati aplikacije pomoću low-code tehnika s ciljem pojednostavnjenja, automatizacije i transformacije poslovnih zadataka i procesa.Uvježbat će programerske vještine stvaranjem end-to-end rješenja koja uključuju Microsoft Dataverse bazu podataka, Power Apps Canvas aplikaciju i Power Automate. Traje 32 sata.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Ivan Skender

A1 Hrvatska

Glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije

Boris Gotovac

A1 Hrvatska

Direktor razvoja IT i telekomunikacijskih usluga

Hrvoje Balen

Algebra

Osnivač i član Uprave

Hajdi Ćenan

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju CroAi

Potpredsjednica

Mirko Sužnjević

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Docent, Zavod za telekomunikacije

Stručnjak odgovara

Mirko Sužnjević

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Docent, Zavod za telekomunikacije

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Automatizacija procesa u softverskim je tvrtkama više-manje standardna, veći se pomaci očekuju u automatizaciji proizvodnih procesa u tvrtkama koje proizvode fizičke proizvode. Robotska inteligencija dolazi na velika vrata, zajedno s kreiranjem puno veće primjene i ponovne prilagodbe robota za različite svrhe. Ključne vještine vezane su za korištenje tehnologija računalnog vida, pogotovo u kontekstu umjetne inteligencije. Dodatno je za softverske procese potrebno poznavanje mrežnih tehnologija.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Učenje u područjima mrežnih tehnologija, proizvodnih procesa, računalnog vida i umjetne inteligencije.

Iz medija