Specijalist za digitalnu transformaciju

Što specijalist za digitalnu transformaciju radi?

Istražuje kako iskoristiti postojeće i nove tehnologije s ciljem da kompanija ili organizacija sa svojim uslugama ili proizvodima bude predvodnik u industriji ili se natječe s novim tvrtkama koje će pokrenuti tehnološke i poslovne promjene u industriji.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

Uvod u digitalnu transformaciju

Program tvrtke Siemens nudi edukaciju u području osnova digitalne transformacije. Tijekom edukacije polaznik se susreće s najnovijim trendovima u implementaciji inovativnih digitalnih i vizualnih modela i alata s naglaskom na primjenu u poslovanju. Traje 18 sati i besplatan je, a službeni certifikat plaća se 49 USD.

Prijavi se

IBM & Darden, specijalizacija digitalne strategije

Program nastao u suradnji IBM-a i Sveučilišta u Virginiji objedinjuje najnovije strategije i poslovna istraživanja u digitalnoj transformaciji s najsuvremenijim tehnološkim znanjem. Po završetku edukacije polaznici će moći razumjeti tri suvremene tehnologije koje utječu na poslovanje: umjetnu inteligenciju, računalstvo u oblaku i podatkovne znanosti. Traje 56 sati, a cijena je 39 USD mjesečno.

Prijavi se

Digitalna transformacija i industrija 4.0

Program na platformi Udemy nudi mogućnost uvida u područje digitalne transformacije. Edukacija je namijenjena menadžerima razine C koji žele provesti digitalnu transformaciju u svojim organizacijama. Kurikulum će polaznicima pružiti opsežno znanje o alatima i tehnologijama potrebnim za uspješan proces digitalizacije. Traje 3 sata, a cijena je 64.99 EUR mjesečno.

Prijavi se

Digitalna transformacija

Program Sveučilišta Virginia (63.- 85. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi mogućnost stjecanja uvida u područje digitalne transformacije. Tijekom edukacije polaznik će identificirati ključne elemente digitalizacije, uključujući strategiju, temeljne procese i tehnologiju te će primijeniti BCG (Boston Consulting Group) okvir za digitalnu transformaciju. Traje 14 sati, a cijena je 49 USD.

Prijavi se

Održiva digitalna inovacija

Program Europske institucije za inovaciju i tehnologiju (EIT Digital) nudi mogućnost stjecanja uvida u područje digitalnih inovacija i održivosti. Edukacija istražuje mogućnosti primjene digitalne tehnologije u upravljanju i inoviranju u poslovnom ekosustavu koji podržava održivi razvoj. Traje 13 sati i besplatan je, a službeni certifikat plaća se 49 USD.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u financijskoj industriji i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Nikola Škorić

Electrocoin

Osnivač i CEO

Hrvoje Balen

Visoko učilište Algebra

Član uprave

Dejan Donev

Erste banka

Direktor digitalnog poslovanja

Tanja Prekodravac

SELECTIO

Direktorica organizacijskog dizajna i razvoja

Stručnjak odgovara

Ivan Skender

A1 Hrvatska

Glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Pitanje je hoće li se upravo tako zvati ovo zanimanje, koje u svakom slučaju uključuje niz elemenata i formalnih znanja: od poznavanja korisničkog iskustva i psihologije korisnika do toga kako kupuju i pretražuju digitalne kanale. Istodobno, ovo radno mjesto često obuhvaća i rad na internim procesima i digitalnoj transformaciji kulture kompanije. Treće, oni koji se tek počinju obrazovati moraju biti spremni na iterativni pristup razvoju primjenom agilnih metodologija koje se koriste u većini kompanija, kao i na learn and try pristup.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Preporuka je da steknu vještine koje, uz znanja o korisnicima i njihovim navikama, uključuju i razumijevanje kulture i internih procesa promjena u kompanijama. S tom kombinacijom mogu se vrlo lako uključiti u rad timova koji kompanijama i organizacijama omogućavaju da se pripreme za sve promjene i izazove koje nosi digitalno doba ili da u tome predvode.

Iz medija