Fintech inženjer

Što Fintech inženjer radi?

Primjenjuje novu tehnologiju za inovativna rješenja koja odgovaraju potrebama potrošača. Na primjer, sudjeluje u izraditi tehnoloških rješenja za brže povezivanje tvrtki s kapitalnim investitorima, plaćanja putem e-trgovine, izradu aplikacija na financijskim tržištima koje koriste umjetnu inteligenciju za donošenje boljih odluka.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

FinTech: Temelji specijalizacije za financijsku tehnologiju

Program Sveučilišta u Pennsylvaniji (15. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi edukaciju o temeljnim elementima financijskih tehnologija i aplikacija s pomoću studija slučaja različitih tvrtki. U edukacijama se predstavljaju važne komponente financijskih strategija vođenih tehnologijom, od složenih propisa do optimizacije portfelja. Program traje 16 sati, a cijena je 79 USD .

Prijavi se

Uvod u FinTech

Program Sveučilišta Hong Kong (96. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi mogućnost uvida u područje FinTech-a. Edukacija istražuje utjecaj FinTech-a i novih tehnologija na metodologiju rada u financijskom sektoru. Polaznici će se susresti s ključnim informacijama o značajnim akterima, poslovnim modelima i regulatornim izazovima s kojima se industrija suočava. Program je besplatan i traje 18 sati, a službeni certifikat plaća se 199 USD.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u financijskoj industriji i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Nikola Škorić

Electrocoin

Osnivač i CEO

Hrvoje Balen

Visoko učilište Algebra

Član uprave

Dejan Donev

Erste banka

Direktor digitalnog poslovanja

Tanja Prekodravac

SELECTIO

Direktorica organizacijskog dizajna i razvoja

Stručnjak odgovara

Nikola Škorić

Electrocoin

Osnivač i CEO

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Fintech, križanac IT-ja i financija, zahtijeva razumijevanje dviju jako raznorodnih disciplina i dobro poznavanje obiju velika je prednost na tržištu rada. Uz izuzetak možda financijske matematike na PMF-u, ne postoji studijski program koji obrađuje oba područja, pa uz školovanje iz jednog od ovih dvaju područja najviše ima smisla drugo savladati na online tečajevima ili studentskom praksom.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Za one koji već rade u IT-ju ili financijama vrijedi isto što i za studente - kvalitetno se obrazovati u ovoj drugoj disciplini velika je prednost, ali mnogo znači i praćenje generalnih trendova u industriji, pri čemu je možda najbitnije uočiti da se i najveći i najzanimljiviji fintech projekti ne razvijaju u zapadnom svijetu, nego u Aziji i Africi.

Iz medija