Građevinski radnik

Što građevinski radnik radi?

U energetskoj industriji najčešće radi na pripremi terena za rad, kao što su čišćenje, izgradnja i sanacija okoliša, utovar ili istovar materijala, kao i na poslovima gradnje. Uz to, od njega se očekuje upravljanje opremom i mjernim instrumentima. Među deficitarnim su i zato traženim zanimanjima u više industrija.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

Električne mjerne instalacije

Program na platformi Alison (besplatnoj online obrazovnoj platformi za visoko obrazovanje, poučavanje vještina na radnom mjestu i istraživanje novih interesa, koja nudi tečajeve s certifikatom i akreditirane diplomske tečajeve) nudi mogućnost uvida u mjerne instrumente poput termoparova i osciloskopa. Polaznici edukacije stječu teorijsko znanje o pravilnom upravljanju funkcijskim generatorima i drugim instrumentima za mjerenje električne energije. Besplatan je i traje 3 sata.

Prijavi se

Osnove električne sigurnosti

Program na platformi Alison (besplatnoj online obrazovnoj platformi za visoko obrazovanje, poučavanje vještina na radnom mjestu i istraživanje novih interesa, koja nudi tečajeve s certifikatom i akreditirane diplomske tečajeve) nudi mogućnost uvida u prakse električne sigurnosti i mjere opreza pri rukovanju električnim uređajima ili opremom. Besplatan je i traje 3 sata.

Prijavi se

Sigurnost u građevinarstvu: opasnosti od pada

Program na platformi Alison (besplatnoj online obrazovnoj platformi za visoko obrazovanje, poučavanje vještina na radnom mjestu i istraživanje novih interesa, koja nudi tečajeve s certifikatom i akreditirane diplomske tečajeve) nudi mogućnost uvida u protokole za promicanje sigurnosti u građevinskim radovima. Edukacija obrađuje elemente opasnosti od pada na radnom mjestu i opasnosti s kojima se suočavaju radnici u rovovima i tunelima. Program je besplatan i traje 5 sati.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u energetskoj industriji i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Boris Miljavac

Siemens Energy

Predsjednik uprave

Mirjana Matešić

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj

Ravnateljica

Mirko Sužnjević

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Docent, Zavod za telekomunikacije

Iva Popović

SELECTIO

Voditeljica projekata regrutacije i selekcije/savjetnica za upravljanje ljudskim resursima

Iz medija