Strateški savjetnik

Što strateški savjetnik radi?

Istražuje i procjenjuje uspješnost institucije ili odjela kako bi utvrdio snage, slabosti, mogućnosti i prijetnje. To obično uključuje analize financijskih izvještaja, intervjuiranje ključnog osoblja i ocjenu konkurencije. Njegov primarni cilj je pomoći organizacijama da planiraju određene strategije za rješavanje problema ili stvaranje prilika.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

OKR (Objectives and Key results) certifikat: vodstvo i postavljanje ciljeva

Program tvrtke What Matters (misija tvrtke je potaknuti vođe da postignu odvažne ciljeve kroz inspiraciju, obrazovanje i primjenu OKR - Objectives and Key results modela) nudi edukaciju u području izrade OKR modela. Po završetku edukacije polaznik će biti kompetentan u izradi OKR modela, čime pokazuje razumijevanje u definiciji prioritetnih ciljeva, sposobnost usklađivanja ciljeva u svim sektorima jedne tvrtke i sposobnost upravljanja i procjene u aktivnim procesima. Traje 23 sata i besplatan je, a službeni certifikat plaća se 49 USD.

Prijavi se

Korporativna strategija

Program Sveučilišta Illinois (49. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi mogućnost stjecanja uvida u osnove korporativne strategije, bolje razumijevanje alata za analizu upravnih procesa u korporativnoj kulturi i poznavanje primjenjivih metoda kao što su integracija, diverzifikacija, vertikalna integracija i internacionalna ekspanzija. Traje 10 sati, a plaća se 49 USD mjesečno.

Prijavi se

Mjerenje i upravljanje utjecajem SDGs -a (United Nations Sustainable Development Goals)

Program Sveučilišta Duke (31. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi mogućnost stjecanja uvida u područje održivosti i odlučivanja u poslovanju. Polaznici dobivaju potrebno znanje i vještine za primjenu metoda održivosti u vlastitim projektima i modelima poslovanja, po uzoru na SDGs (United Nations Sustainable Development Goals). Traje 9 sati i besplatan je, a službeni certifikat plaća se 49 USD.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u autoindustriji i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Ivan Kocijan

Porsche Digital Croatia

Engineering manager

Mirela Tomašek

Rimac Automobili

HR business partner

Hrvoje Džapo

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Voditelj Centra karijera

Darija Škokić

SELECTIO

Voditeljica projekata za regrutiranje i selekciju

Stručnjak odgovara

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Strateški razmišljati najbolje ćete naučiti kroz praksu, a tu vrstu iskustva najranije ćete dobiti u vrhunskim poslovnim školama, gdje se studente vrlo rano uvodi u poslovni svijet. Što je poslovna škola uglednija to ćete imati prilike odrađivati praksu u boljim kompanijama te otići na studentsku razmjenu na bolja sveučilišta. Ključ uspjeha je prikupiti iskustvo studiranja i rada u multinacionalnom okruženju prije nego što dobijete diplomu.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Ako ste inženjer ili kreativac koji se vidi u menadžmentu, najbolji način da usvojite potrebna znanja i vještine jest upis MBA-a na uglednoj poslovnoj školi. Na taj ćete način moći odmah novostečena znanja primijeniti u praksi te svoju karijeru preusmjeriti na drugi kolosijek.

Iz medija