Sveučilišni profesor i profesor visoke škole

Što sveučilišni profesor i profesor visoke škole radi?

Predaje sadržaje iz područja kojim se znanstveno i stručno bavi. Razvija nastavni plan i program za predmet koji predaje i osigurava da udovoljava standardima fakulteta i odsjeka. Surađuje sa studentima koji pohađaju nastavu kako bi poboljšali svoje znanje i vještine u karijeri.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

Edukacija za online podučavanje

Program Sveučilišta Sydney (60. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi mogućnost uvida u područje online nastave. Edukatori s iskustvom u izradi i održavanju online nastave kreirali su program kako bi polaznike upoznali s važnosću novih tehnologija u području obrazovanja i umijeća održavanja kvalitetne edukacije putem digitalnih medija. Program je besplatan i traje 17 sati, a službeni certifikat plaća se 49 USD.

Prijavi se

Evaluacija u obrazovanju

Program Sveučilišta Illinois (96. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi edukaciju iz procesa evaluacije i procjene u obrazovanju. Edukacija istražuje povećani utjecaj standariziranih metodologija analitike temeljene na velikoj bazi podataka u izradi novih metoda i pristupa obrazovanju. Program je besplatan i traje 14 sati, a službeni certifikat plaća se 49 USD.

Prijavi se

Sveučilišno učenje

Program Sveučilišta Hong Kong (96. mjesto prema Šangaskoj listi sveučilišta 2022.) nudi edukaciju u području učenja i pružanja nastave u visokom obrazovanju - od nastavnog dizajna i izvođenja nastave do ocjenjivanja i povratnih informacija. Program je besplatan i traje 17 sati, a službeni certifikat plaća se 49 USD.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u obrazovanju i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Hrvoje Džapo

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Voditelj Centra karijera

Neven Vrček

Fakultet organizacije i informatike

Istraživač i predavač

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Tanja Prekodravac

SELECTIO

Direktorica organizacijskog dizajna i razvoja

Stručnjak odgovara

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Međunarodno iskustvo u akademiji je sine qua non želite li se baviti ozbiljnom znanošću. Sveučilišta u Europskoj uniji žeđaju za kvalitetnim doktorskim kandidatima, a u mnogim područjima doktorandi su i plaćeni da rade na istraživanjima vezanima uz doktorat. Za one koji se, pak, odluče za doktorat unutar granica Hrvatske, preporučljivo je barem jedan semestar odraditi kao gostujući istraživač na stranim sveučilištima. Za uspjeh je najvažnija upornost jer je obično potrebno više vremena da biste vidjeli rezultate svojega rada.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Posjedujete li doktorat, a radite u industriji, prelazak u akademske krugove za vas može biti upravo ona vrsta promjene koju trebate ako smatrate da ste na trenutnom poslu dali maksimum. Obrazovnim ćete institucijama biti zanimljivi jer u tom slučaju možete najbolje pokazati kako se teorija povezuje s praksom. Vještine predavanja najbolje ćete izbrusiti praksom; počnite tako da stupite u kontakt s vašim akademskim kolegama i ponudite se održati gostujuće predavanje koje će biti korisno i vama i njima.

Iz medija