Specijalist za automatizaciju procesa

Što specijalist za automatizaciju procesa radi?

Analizira postojeće poslovne procese i zahtjeve, prikuplja iskustva, ideje i potrebe korisnika, identificira područja i prilike za automatizaciju te predlaže rješenja. Prikuplja i obrađuje ključne podatke uz primjenu modernih metoda analitike i provodi vizualizaciju izvještaja. Surađuje s ostalim poslovnim stručnjacima pri osmišljavanju rješenja te izradi specifikacije i studija izvedivosti i isplativosti automatizacije. Razvija mrežne procese i programe koji se koriste za automatizaciju, prikupljanja, transformacije i isporuke operativnih podataka tvrtke.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

Implementacija RPA s kognitivnom automatizacijom i specijalizacijom za analitiku

Program tvrtke Automation Anywhere nudi mogućnost uvida u načine automatizacije poslovnih procesa. Polaznici će se tijekom edukacije upoznati s izradom softverskih botova koji uključuju elemente iz robotske automatizacije procesa, kognitivne inteligencije i RPA analitike. Program traje 32 sata, a cijena je 49 USD mjesečno.

Prijavi se

Automatizacija poslovne analize - koncepti i principi

Program tvrtke UiPath nudi mogućnost uvida u tehnike osiguravanja uspjeha projekta automatizacije procesa - od razumijevanja ciljeva poduzeća do dizajniranja rješenja i osmišljavanja strategija. Završetkom edukacije polaznici će znati ugraditi rezultate poslovne analize u RPA specifičan dokument s definicijom procesa (PDD). Traje 14 sati i besplatan je, a službeni certifikat plaća se 49 USD.

Prijavi se

ALGEBRA: Cjelovita priprema za vještine i karijere budućnosti

Python developer

Program orijentiran na razvoj developera koji je usmjeren na korisnike, korisničko iskustvo, upotrebljivost i pristupačnost. Polaznici će dobiti uvid u osnovna znanja kako bi mogli sudjelovati u tržištu rada u navedenom području. Traje 3 - 6 mjeseci, ovisno o dinamici nastave.

Prijavi se

PL-500: Microsoft Power Automate RPA Developer

Polaznici će naučiti automatizirati dugotrajne i ponavljajuće zadatke pomoću Microsoft Power Automate. Pregledavat će zahtjeve rješenja, stvarati procesnu dokumentaciju te dizajnirati, razvijati, rješavati probleme i ocjenjivati rješenja. Traje 4 dana.

Prijavi se

PL-100: Microsoft Power Platform App Maker

Polaznici će koristeći Microsoft Power Platform naučiti kreirati aplikacije pomoću low-code tehnika s ciljem pojednostavnjenja, automatizacije i transformacije poslovnih zadataka i procesa.Uvježbat će programerske vještine stvaranjem end-to-end rješenja koja uključuju Microsoft Dataverse bazu podataka, Power Apps Canvas aplikaciju i Power Automate. Traje 32 sata.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u maloprodaji proizvoda i usluga i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Berislav Lastrić

A1 Hrvatska

ICT program manager

Tomislav Bilić

Inchoo

Osnivač i CEO

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Iva Popović

SELECTIO

HR konzultantica i trenerica

Stručnjak odgovara

Berislav Lastrić

A1 Hrvatska

ICT program manager

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Vještine specijalista za automatizaciju razlikuju se za područja automatizacije s hardverskim i softverskim robotima, prije svega u domeni tehničkih vještina. Za softverske robote svakako je dobar preduvjet znanje programiranja u nekim skriptnim jezicima. Oba stručnjaka trebala bi imati razvijenu sposobnost analitičkog razmišljanja o strukturi procesa i njegova tijeka.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Postoje već brojni alati s ugrađenim karakteristikama za crtanje i strukturiranje. Za kvalitetno shvaćanje procesa svakako je dobro razumjeti poslovnog korisnika i prioritete poslovanja. U fazi primjene automatizacije bitno je kako će funkcionirati dio automatiziranog procesa u ostatku procesa koji nije automatiziran, pa treba znati sve relevantne kontrolne točke i testiranja prije nego što se pusti u život.

Iz medija