Analitičar upravljanja i organizacije

Što analitičar upravljanja i organizacije radi?

Analizira organizacijske strukture, metode, sisteme i postupke kako bi pomogao tvrtkama i sustavima u postizanju veće učinkovitosti i rješavanju organizacijskih problema.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

Uvod u koncepte i principe upravljanja operacijama

Program Sveučilišta Pennsylvania (15. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi edukaciju u području upravljanja poslovanjem. Polaznici će unaprijediti vještine optimizacije produktivnosti i kvalitete u poslovanju primjenjujući različite metode analize pri evaluaciji ishoda. Program traje 9 sati, a cijena je 79 USD.

Prijavi se

Organizacijska analiza

Program Sveučilišta Stanford (2. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi edukaciju u području organizacijske analize. Program nudi polaznicima uvod u organizacijske teorije sustavnih analiza operativnih procesa i organizacijske strukture. Analiza i poznavanje organizacijskih teorija omogućava bolji uvid u organizacijsku strukturu poduzeća i pokazuje mogućnost uvođenja pozitivnih promjena koje vode optimizaciji strukture i poslovanja. Program je besplatan i traje 25 sati, a službeni certifikat plaća se 79 USD.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u maloprodaji proizvoda i usluga i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Berislav Lastrić

A1 Hrvatska

ICT program manager

Tomislav Bilić

Inchoo

Osnivač i CEO

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Iva Popović

SELECTIO

HR konzultantica i trenerica

Stručnjak odgovara

Berislav Lastrić

A1 Hrvatska

ICT program manager

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Ova uloga usmjerena je na razvoj ciljeva, strategija i planova u svrhu učinkovitog korištenja organizacije i njezinih resursa, a kao preduvjet veće djelotvornosti i većeg zadovoljstva korisnika. Ona može biti interna ili se može angažirati vanjski poslovni savjetnik. Pritom je potrebno analizirati postojeću organizaciju na svim razinama, identificirati stvarno stanje u razgovorima s relevantnim osobljem i studioznom analizom iznaći rješenja za organizacijske probleme s predloženim metodama i postupcima.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Za uspješnost ove uloge važno je posjedovati analitičke vještine, a bitna je i mogućnost interpretacije te povezivanja brojnih informacija s različitih razina strukture organizacije, baš kao i vještine rješavanja problema s ciljem upotrebe detektiranog i izrade prijedloga za poboljšanje. U prikupljanju informacija uvelike ovisite o subjektivnom gledanju pojedinaca pa zato treba imati razvijene interpersonalne i komunikacijske vještine, što, naravno, dolazi do izražaja i pri usvajanju vaših prijedloga.

Iz medija