Strateški savjetnik

Što strateški savjetnik radi?

Istražuje i procjenjuje uspješnost poduzeća ili odjela kako bi utvrdio njegove snage, slabosti, mogućnosti i prijetnje. To obično uključuje analize financijskih i proizvodnih izvještaja, intervjuiranje ključnog osoblja i ocjenu konkurencije. Njegov primarni cilj je pomoći tvrtkama da planiraju određene strategije za rješavanje problema ili stvaranje prilika.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Specifična znanja i sposobnosti razumijevanja i korištenja programa, alata i sustava uglavnom iz tehnoloških, računalnih i mehaničkih područja.

Pročitaj

Poslovne vještine

Specifična znanja i sposobnosti razumijevanja i primjene metodologija, standarda i procesa u organizaciji i upravljanju poslovnim zadacima.

Pročitaj

Dodatne vještine

Specifična znanja o procesima, protokolima, direktivama ili proizvodima koja su povezana s određenom industrijom i potrebna su za uspješno poslovanje u tom sektoru.

Pročitaj

Soft vještine

Osobne karakteristike i ponašanja koja omogućavaju učinkovitu i skladnu interakciju te rad u specifičnom poslovnom okruženju.

Pročitaj

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u javnom sektoru i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Ratko Mutavdžić

Microsoft

Direktor za tehnologiju za srednju i istočnu Europu

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Hrvoje Balen

Visoko učilište Algebra

Član uprave

Anđela Šimunac

SELECTIO

Voditeljica projekata regrutacije i selekcije

Stručnjak odgovara

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Strateški razmišljati najbolje ćete naučiti kroz praksu, a tu vrstu iskustva najranije ćete dobiti u vrhunskim poslovnim školama, gdje se studente vrlo rano uvodi u poslovni svijet. Što je poslovna škola uglednija to ćete imati prilike odrađivati praksu u boljim kompanijama te otići na studentsku razmjenu na bolja sveučilišta. Ključ uspjeha je prikupiti iskustvo studiranja i rada u multinacionalnom okruženju prije nego što dobijete diplomu.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Ako ste inženjer ili kreativac koji se vidi u menadžmentu, najbolji način da usvojite potrebna znanja i vještine jest upis MBA-a na uglednoj poslovnoj školi. Na taj ćete način moći odmah novostečena znanja primijeniti u praksi te svoju karijeru preusmjeriti na drugi kolosijek.

Iz medija