Strateški savjetnik

Što strateški savjetnik radi?

Istražuje i procjenjuje uspješnost poduzeća ili odjela kako bi utvrdio njegove snage, slabosti, mogućnosti i prijetnje. To obično uključuje analize financijskih i proizvodnih izvještaja, intervjuiranje ključnog osoblja i ocjenu konkurencije. Njegov primarni cilj je pomoći tvrtkama da planiraju određene strategije za rješavanje problema ili stvaranje prilika.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

Osnove poslovne strategije

Program Sveučilišta Illinois (49. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi mogućnost uvida u osnove poslovne strategije uključujući alate i okvire kojima se koristi za analizu i formuliranje poslovnih strategija. Traje 10 sati, a cijena je 49 USD.

Prijavi se

Poslovna strategija i upravljanje

Program Sveučilišta London (18. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi mogućnost uvida u osnovna znanja u područjima upravljanja i izrade poslovne strategije. Program traje 10 sati, a cijena je 49 USD.

Prijavi se

OKR (Objectives and Key results) certifikat: vodstvo i postavljanje ciljeva

Program je tvrtke What Matters, čija je misija poticanje vođa na postizanje odvažnih ciljeva inspiracijom, obrazovanjem i primjenom modela OKR-a (Objectives and Key results). Po završetku edukacije polaznik će biti kompetentan u izradi modela OKR-a, čime pokazuje razumijevanje prioritetnih ciljeva, sposobnost usklađivanja ciljeva u svim sektorima tvrtke te sposobnost upravljanja i procjene u aktivnim procesima. Program je besplatan i traje 23 sata, a službeni certifikat plaća se 49 USD.

Prijavi se

Poslovna strategija

Program Sveučilišta Illinois (49. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi mogućnost uvida u osnove poslovne strategije, bolje razumijevanje alata za analizu upravnih procesa. Program traje 10 sati, a plaća se 49 USD.

Prijavi se

Mjerenje i upravljanje utjecajem SDGs -a (United Nations Sustainable Development Goals)

Program Sveučilišta Duke (31. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi mogućnost uvida u područje održivosti i odlučivanja u poslovanju. Polaznici dobivaju potrebno znanje i vještine za primjenu metoda održivosti u vlastitim projektima i modelima poslovanja, po uzoru na SDGs (United Nations Sustainable Development Goals). Program je besplatan i traje 9 sati, a službeni certifikat plaća se 49 USD.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u javnom sektoru i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Ratko Mutavdžić

Microsoft

Direktor za tehnologiju za srednju i istočnu Europu

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Hrvoje Balen

Visoko učilište Algebra

Član uprave

Anđela Šimunac

SELECTIO

Voditeljica projekata regrutacije i selekcije

Stručnjak odgovara

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Strateški razmišljati najbolje ćete naučiti kroz praksu, a tu vrstu iskustva najranije ćete dobiti u vrhunskim poslovnim školama, gdje se studente vrlo rano uvodi u poslovni svijet. Što je poslovna škola uglednija to ćete imati prilike odrađivati praksu u boljim kompanijama te otići na studentsku razmjenu na bolja sveučilišta. Ključ uspjeha je prikupiti iskustvo studiranja i rada u multinacionalnom okruženju prije nego što dobijete diplomu.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Ako ste inženjer ili kreativac koji se vidi u menadžmentu, najbolji način da usvojite potrebna znanja i vještine jest upis MBA-a na uglednoj poslovnoj školi. Na taj ćete način moći odmah novostečena znanja primijeniti u praksi te svoju karijeru preusmjeriti na drugi kolosijek.

Iz medija