Menadžer za online učenje

Što menadžer za online učenje radi?

Nadzire rad i razvoj mrežnih programa za e-učenje ili virtualnih tečajeva. Kao specijalista za e-učenje, njegove dužnosti uključuju odabir ili izradu medija koji će se koristiti tijekom treninga, koristeći osnovno znanje računalnog programiranja za pripremu web stranice tečaja.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

Učimo podučavati u online svijetu

Program Sveučilišta New South Wales (64. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi edukaciju za svladavanje osnova izrade i održavanja online predavanja. Kako zainteresirati i motivirati studente, pripremiti online nastavu te prilagoditi aktivnosti i zahtjeve učenju putem interneta glavni su elementi edukacije. Program traje 17 sati, a cijena je 49 USD.

Prijavi se

Ekologije e-učenja: Inovativni pristupi poučavanju i učenju za digitalno doba

Program Sveučilišta Illinois (49. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi mogućnost uvida u područje obrazovnih tehnologija i online alata za nastavu. Program istražuje nove metode e-učenja 21. stoljeća te s pomoću 7 temeljnih elemenata upućuje polaznike u inovativne načine primjene novih tehnologija u učenju. Traje 19 sati, a cijena je 49 USD.

Prijavi se

Kako kreirati online tečaj

Program Sveučilišta u Edinburghu (35. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi mogućnost stjecanja osnovnih znanja u područjima dizajna i razvoja online obrazovnih materijala. Polaznici će naučiti napraviti vlastite online obrazovne materijale upoznajući se s cjelovitim procesom produkcije, od definiranja publike i platforme do produkcije sadržaja i distribucije vlastitog online obrazovnog sadržaja. Program traje 7 sati, a cijena je 49 USD.

Prijavi se

Dizajn online učenja za specijalizaciju nastavnika

Program Sveučilišta Macquarie (202. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi edukaciju u području održavanja online nastave. Edukacija je namijenjena svim polaznicima koji sudjeluju ili žele kao edukatori sudjelovati u nekom obliku online edukacije. Ishodi su edukacije upoznavanje s izazovima online učenja i sposobnost primjene suvremenih vještina, metoda i programa u online nastavi. Program traje 65 sati, a cijena je 49 USD mjesečno.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u javnom sektoru i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Ratko Mutavdžić

Microsoft

Direktor za tehnologiju za srednju i istočnu Europu

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Hrvoje Balen

Visoko učilište Algebra

Član uprave

Anđela Šimunac

SELECTIO

Voditeljica projekata regrutacije i selekcije

Stručnjak odgovara

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Menadžer za online učenje možete postati bez obzira na to koji ste fakultet završili jer su principi koji se koriste u online nastavi univerzalni. Novost je da mnoga strana sveučilišta, svjesna potrebe za ovakvim kadrovima, odnedavno izvode transdisciplinarne programe gamifikacije na diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Odaberete li takav magisterij, naučit ćete kako efektivno koristiti obrazovne alate u digitalnom okruženju. Za uspjeh je najbitnija kreativnost u stvaranju sadržaja zanimljivih raznolikim korisnicima.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Online platforme poput edX-a ili Coursere već imaju razvijene online tečajeve na kojima svi zainteresirani mogu naučiti kako dizajnirati i razviti online tečaj. Platforme za online učenje poput Moodlea također regularno organiziraju online tečajeve koje možete pratiti. Svoje vještine možete dodatno usavršiti i tečajevima iz UX dizajna ili design thinkinga.

Iz medija