Menadžer za online učenje

Što menadžer za online učenje radi?

Nadzire rad i razvoj mrežnih programa za e-učenje ili virtualnih tečajeva. Kao specijalista za e-učenje, njegove dužnosti uključuju odabir ili izradu medija koji će se koristiti tijekom treninga, koristeći osnovno znanje računalnog programiranja za pripremu web stranice tečaja.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Specifična znanja i sposobnosti razumijevanja i korištenja programa, alata i sustava uglavnom iz tehnoloških, računalnih i mehaničkih područja.

Pročitaj

Poslovne vještine

Specifična znanja i sposobnosti razumijevanja i primjene metodologija, standarda i procesa u organizaciji i upravljanju poslovnim zadacima.

Pročitaj

Dodatne vještine

Specifična znanja o procesima, protokolima, direktivama ili proizvodima koja su povezana s određenom industrijom i potrebna su za uspješno poslovanje u tom sektoru.

Pročitaj

Soft vještine

Osobne karakteristike i ponašanja koja omogućavaju učinkovitu i skladnu interakciju te rad u specifičnom poslovnom okruženju.

Pročitaj

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u javnom sektoru i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Ratko Mutavdžić

Microsoft

Direktor za tehnologiju za srednju i istočnu Europu

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Hrvoje Balen

Visoko učilište Algebra

Član uprave

Anđela Šimunac

SELECTIO

Voditeljica projekata regrutacije i selekcije

Stručnjak odgovara

Vedrana Pribičević

Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Profesorica ekonomije

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Menadžer za online učenje možete postati bez obzira na to koji ste fakultet završili jer su principi koji se koriste u online nastavi univerzalni. Novost je da mnoga strana sveučilišta, svjesna potrebe za ovakvim kadrovima, odnedavno izvode transdisciplinarne programe gamifikacije na diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Odaberete li takav magisterij, naučit ćete kako efektivno koristiti obrazovne alate u digitalnom okruženju. Za uspjeh je najbitnija kreativnost u stvaranju sadržaja zanimljivih raznolikim korisnicima.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Online platforme poput edX-a ili Coursere već imaju razvijene online tečajeve na kojima svi zainteresirani mogu naučiti kako dizajnirati i razviti online tečaj. Platforme za online učenje poput Moodlea također regularno organiziraju online tečajeve koje možete pratiti. Svoje vještine možete dodatno usavršiti i tečajevima iz UX dizajna ili design thinkinga.

Iz medija