Stručnjak za zaštitu okoliša

Što stručnjak za zaštitu okoliša radi?

Osigurava stručnu pomoć i tehničku ekspertizu u području okoliša i ekoloških znanosti te analize utjecaja na okoliš za sve aktivnosti, usluge i proizvode koje tvrtke i/ili organizacije stavljaju na tržište.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Specifična znanja i sposobnosti razumijevanja i korištenja programa, alata i sustava uglavnom iz tehnoloških, računalnih i mehaničkih područja.

Pročitaj

Poslovne vještine

Specifična znanja i sposobnosti razumijevanja i primjene metodologija, standarda i procesa u organizaciji i upravljanju poslovnim zadacima.

Pročitaj

Dodatne vještine

Specifična znanja o procesima, protokolima, direktivama ili proizvodima koja su povezana s određenom industrijom i potrebna su za uspješno poslovanje u tom sektoru.

Pročitaj

Soft vještine

Osobne karakteristike i ponašanja koja omogućavaju učinkovitu i skladnu interakciju te rad u specifičnom poslovnom okruženju.

Pročitaj

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u autoindustriji i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Ivan Kocijan

Porsche Digital Croatia

Engineering manager

Mirela Tomašek

Rimac Automobili

HR business partner

Hrvoje Džapo

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Voditelj Centra karijera

Darija Škokić

SELECTIO

Voditeljica projekata za regrutiranje i selekciju

Stručnjak odgovara

Tanja Prekodravac

SELECTIO

Direktorica organizacijskog dizajna i razvoja

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

I ovo je zanimanje povezano s jednim od glavnih trendova u autoindustriji: prepoznavanjem i stvaranjem novih i lakših materijala koji se koriste u proizvodnji automobila s ciljem uštede energije i manjeg utjecaja na okoliš. U proizvodnji automobila fokus je na korištenju reciklata i regenerata za neke dijelove te na tome kako ih uključiti u proizvodne procese, a da karakteristike materijala ostanu zadovoljene. Za ovo zanimanje preporuka je Kemijsko-tehnološki fakultet, uz poznavanje ekologije i zaštite okoliša te zakonske regulative.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Iako je za ovo zanimanje najčešće osnova Kemijsko-tehnološki fakultet, nije striktno u diplomskom obrazovanju i vrsti fakulteta. Naravno, uz stalno dodatno educiranje u novim trendovima i tehnološkim novitetima. Također, jako je povezano s društveno odgovornim poslovanjem i očuvanjem okoliša. Poželjno je biti član Automotive Industry Action Groupa kako biste pratili trendove u industriji, mogućnosti edukacija i sve ostale važne informacije.

Iz medija