Analitičar upravljanja i organizacije

Što analitičar upravljanja i organizacije radi?

Analizira organizacijske strukture, metode, sustave i postupke kako bi pomogao tvrtkama i sustavima u postizanju veće učinkovitosti i rješavanju organizacijskih problema.

Koje su vještine potrebne za ovo radno mjesto?

Tehničke vještine

Pročitaj

Poslovne vještine

Pročitaj

Dodatne vještine

Pročitaj

Soft vještine

Pročitaj

Kako se educirati za poslove budućnosti?

Brzi i dostupni online programi svjetskih sveučilišta za stjecanje uvida u područje

Uvod u koncepte i principe upravljanja operacijama

Program Sveučilišta u Pennsylvaniji (15. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi edukaciju u području upravljanja u poslovanju. Optimizacija produktivnosti i kvalitete u procesu poslovanja uz primjenu različitih metoda analize u svrhu evaluacije ishoda vještine su koje polaznici edukacije imaju priliku unaprijediti. Traje 9 sati, a cijena je 79 USD.

Prijavi se

Organizacijska analiza

Program Sveučilišta Stanford (2. mjesto prema Šangajskoj listi sveučilišta 2022.) nudi edukaciju u području organizacijske analize. Program nudi polaznicima uvod u organizacijske teorije u svrhu sistematične analize operativnih procesa i organizacijske strukture. Analiza i poznavanje organizacijskih teorija omogućuje bolji uvid u organizacijsku strukturu poduzeća te omogućuje pozitivne promjene s ciljem optimizacije strukture i poslovanja. Traje 25 sati i besplatan je, a službeni certifikat plaća se 79 USD.

Prijavi se

Unaprijedi svoj super powwwer za posao budućnosti

Iskoristi svoj super powwwer: Gen Z na poslu

Iskoristi svoj super powwwer.

Prijavi se za posao budućnosti u A1 Hrvatska

Prijavi se!

AI. SOCIAL. GREEN: Otkrivamo popularne poslove budućnosti

STEMI ŠKOLA BUDUĆNOSTI: mentori koji pomažu učenicima izgraditi svoj super powwwer

Izgradi svoj super powwwer.

Prijavi se za STEMI školu

budućnosti

Prijavi se!

Tim stručnjaka donosi vještine i savjete za zanimanja budućnosti

Ekspertni tim u kojem je 27 znanstvenika, profesora, menadžera, stručnjaka iz različitih industrija i osnivača top tehnoloških tvrtki prvi put u Hrvatskoj analizira najvažnije vještine za 100 zanimanja budućnosti u 10 industrija. Na svakoj industriji radio je poseban tim. Ovo su stručnjaci koji vam donose listu najvažnijih vještina za zanimanja budućnosti u autoindustriji i savjete kako se odmah za njih obrazovati.

Ivan Kocijan

Porsche Digital Croatia

Engineering manager

Mirela Tomašek

Rimac Automobili

HR business partner

Hrvoje Džapo

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Voditelj Centra karijera

Darija Škokić

SELECTIO

Voditeljica projekata za regrutiranje i selekciju

Stručnjak odgovara

Ivan Kocijan

Porsche Digital Croatia

Engineering manager

Što preporučujete onima koji se tek počinju obrazovati za ovo radno mjesto? Gdje se obrazovati i što je važno za uspjeh?

Za ovu poziciju ne postoji jedan smjer što se tiče obrazovanja. Svakako je bitno imati dobro znanje ekonomskih i financijskih struktura, kao i poslovnih procesa. Važno je imati širok spektar interesa i znanja, pogotovo u industrijama kojima se bavi tvrtka u kojoj radite. Bitno je razviti dobre temelje i onda širiti svoje znanje ovisno o potrebama tvrtke.

Što preporučujete onima koji već rade, a ovo im je zanimanje zanimljivo? Kako steći potrebne vještine?

Bazična znanja nosite s fakulteta, a ono što morate svakodnevno pratiti jest područje iz kojeg vaša tvrtka dolazi. To uključuje praćenje tržišta i trendova, poznavanja problematike i projekcija idućeg razdoblja. Jako je bitno moći sagledati širu sliku. Nužne su interdisciplinarnost i suradnja s različitim profilima zaposlenika i odjela kako biste mogli dobro obavljati svoj posao. S iskustvom ćete biti u stanju bolje osluškivati svoju organizaciju i kvalitetnije reagirati na promjene i nove izazove.

Iz medija